Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova

Biroul Migrație și Azil

 • La 28 februarie 2017 în incinta Biroului migrație și azil s-a desfășurat ședința trimestrială pentru punerea în aplicare a Mecanismului de includere a străinilor în activități de integrare, aprobat prin Ordin comun.

  05.03.2017
 • La 24 februarie 2017 în incinta Subdiviziunii teritoriale a Biroului migrație și azil din mun. Cahul a avut loc întrevederea cu reprezentanții societății civile care activează în domeniul migrației și azilului.

  05.03.2017
 • Mărţişorul - firul care dezleagă primăvara

  A devenit o traditie frumoasă, la 1 martie a fiecărui an, de a începe ziua de lucru la Ghiseul unic de documentare a străinilor al BMA al MAI cu urări de bine şi înmânarea Mărţisorului persoanelor, care apelează după diverse servicii la Birou.

  „Am vrea ca acest mărţişor, împreună cu primii ghiocei si primele randunele care vestesc regenerarea naturii, sa fie si un simbol al purității sufletelor noastre. Fie ca aceasta primavară sa vă aducă noi speranţe si pace in suflet, gingaşie si dragoste, putere si multe realizari în Republica Moldova.

  02.03.2017
 • Întru realizarea HG nr.634 din 24 august 2012 Biroul Migrație și Azil al Ministerului Afacerilor Interne a elaborat Raportul analitic Profilul Migrațional Extins (PME) al Republicii Moldova.
  Acest Raport analitic cuprinde o analiză detaliată a datelor privind procesele de imigrare a cetățenilor străini pe teritoriul Republicii Moldova și de emigrare a cetățenilor moldoveni în diverse state ale lumii în perioada 2010-2015. Acesta este al patrulea raport de asemenea gen elaborat de către BMA.

  31.12.2016
 • Începând cu 01 ianuarie 2017, ÎS „CRIS „Registru” majorează preţurile pentru perfectarea actelor de identitate:
  - buletinul de identitate pentru refugiaţi - 350 lei;
  - buletinul de identitate pentru beneficiarii de protecţie umanitară - 350 lei;
  - documentul de călătorie pentru apatrizi - 1250 lei;
  - documentul de călătorie pentru refugiaţi - 1250 lei;
  - documentul de călătorie pentru beneficiarii de protecţie umanitară - 1250 lei.

  16.12.2016
 • În conformitate cu legislația Republicii Moldova, cetăţenii străini, care intră în Republica Moldova prin segmentul moldo-ucrainean al frontierei necontrolat de autoritățile moldave - segmentul transnistrean, sunt obligați să se înregistreze pe teritoriul Republicii Moldova în termen de 72 de ore de la trecerea frontierei moldo - ucrainene. Cetăţenii străini trebuie să prezinte documentele de călătorie în baza cărora le-a fost permisă intrarea în Republica Moldova, cu un termen de valabilitate de cel puțin 3 luni, iar înregistrarea este gratuită.

  07.12.2016
 • În perioada 28-29 noiembrie 2016 în Republica Moldova s-a aflat o delegație a Inspectoratului General pentru Imigrări al Ministerului Afacerilor Interne din România. În cadrul vizitei a avut loc evenimentul de închidere al Proiectului „Consolidarea capacității de coordonare instituțională a Biroului migrație și azil în domeniul recepției, admisiei, reglementării șederii și integrării străinilor pe teritoriul Republicii Moldova”, finanţat de Guvernul României și implementat de către Biroul Organizației Internaționale pentru Migrație din România, cu o perioadă de implementare de un an.

  03.12.2016
 • Întru consolidarea capacităților funcționale ale autorităților în domeniul migrației, cu accent deosebit pe asigurarea respectării drepturilor migranților Biroul a organizat în parteneriat cu Biroul OSCE pentru Instituţii Democratice şi Drepturile Omului (ODIHR), cu sediul în Varşovia, Polonia, în orașul Cahul Atelierul de lucru „Drepturile migranților”.

  02.12.2016
 • Biroul migrație și azil a fost vizitat de o delegație din Armenia compusă din reprezentanți ai Agenției pentru Ocuparea Forței de Muncă, Ministerului Muncii și Afacerilor Sociale, Ministerului Diasporei, Serviciului de Stat Migrațiune, Ministerului Administrației Teritoriale și Dezvoltării, Ministerului Afacerilor Externe, ICMPD Armenia și ICMPD Moldova.

  17.10.2016
 • Biroul migrație și azil a organizat în incinta Centrului de cazare o ședință comună cu participarea Misiunii OIM Moldova, Biroului ICNUR Moldova, Asociațiilor Obștești Asociația pentru Abilitarea Copilului și Familiei AVE Copiii, Consiliul Național de Asistență Juridică Garantată de Stat, Centrul de caritate pentru refugiați, Centrul de Drept al Avocaților.

  17.10.2016

Calendar